Christmas, Lobby Talk and more!

Good evening everybody, I wanted to take this chance to inform everyone of our upcoming event and a new exciting project we are starting at English Village.

みなさん、こんばんは!みなさんに、これからの私たちのイベントと英語村で新しく始まるワクワクしたプロジェクトをお知らせいたします。

First things first, Christmas 2019! We are still finalizing all the details, but one things for certain, it’s going to be fun!

まずはじめに、2019年のクリスマスです!詳細は仕上げにかかっている途中ですが、ひとつだけ確かなのこと―それは、楽しい!ということです!!

I can’t wait! A certain jolly fellow in a red suit will be there on the day as well.

もう待ちきれませんね!赤い服を着た陽気な仲間たちも、その日には来てくれるでしょう!

On top of this exciting news, we also are starting a new Lobby Chat, beginning on the 12th of November. This means for 2 hours each day (Tuesday – Friday, 5pm – 6pm and 7pm – 8pm, Saturday 10:30am – 11:30am, 11:30am-12:30am), a teacher will be available downstairs for free conversation and activities.

そしてワクワクする一番のお知らせは、11月12日から、新しくロビートークを始めるということです!これは、1日2時間程度(火曜~金曜は夕方5時~6時、夜7時~8時で、土曜は昼10時半~11時半、11時半~12時半)、外国人の先生と1階のフロアで自由に会話をしたりアクティビティしたりすることができるものです。

The teachers will be rotating, to allow any students to experience all of our teachers, and different accents to help them become more worldly English speakers. I, for one, am excited by the possibilities that this gives us.

担当の先生はローテーションで変わり、どんな生徒にも異なるアクセントを体験してもらい、生徒たちが世界で話すことのできるイングリッシュスピーカーになる助けをします。

This service is free to any of our existing students, as a little extra from us to you. So please, either call us up to book your student in, or pick up a form from the front desk at any time.

これは現在通ってくれている、どの生徒も無料で利用できます。ですから、電話で予約しても構いませんし、フロントデスクで申し込みしていただいても大丈夫です。

We’re looking forward to seeing all our little villagers at our Christmas party this year, and I will be posting more details on this very soon.

今年のクリスマスパーティーで全員の小さな村人たち(英語村生)に会うのを楽しみにしています!

そして、またすぐに詳しい内容を更新していきますね!

  • The English Village Team

TDEV newsletter 徳島第一英語村通信 vol.1 【renewal】

Topics トピックス

☑ Our new theme 新しい試みとして

☑ New teacher’s coming! 新しい先生が来ています!

——————————————————————————————-

Our new theme 新しい試みとして

 皆さまご存知のとおり、ネイティブの国は、世界中でアメリカ、カナダなどほんの少しの国で、大半がノンネイティブの国々です。保護者様がお子様だった頃とは、英語に関する考え方が大きく変化しました。

 いま現在、英語を教えるのは、英語を母国語としたネイティブスピーカーから学ぶだけの時代ではなくなっています。グローバル化の中、お子様たちが将来、ノンネイティブの人々と接する機会も多いと思います。

 これからの時代を生き抜くには、ネイティブ・ノンネイティブ両方の英語を理解できる英会話力をもつことが必要です。英語が世界共通言語と言う観点から、当校では優秀なノンネイティブ講師のレッスンも積極的に取り入れていきます。

 ただし、英語教育資格や大学の専門、キャリアに関しては厳しい目をもって選考していきます。徳島第一英語村では、「ネイティブ講師」「ノンネイティブ講師」ともに質の高いレッスンを提供してゆきます。

 お子さまが強固な英会話力をつけることができるように、全力で取り組んでまいりますので、今後ともご期待ください。

New teachers’ coming! 新しい先生が来ています!

  • Mitchel James ミッチェル先生  

オーストラリア出身で、音楽の先生をしていたこともあります。 パソコンにも精通しているので、ぜひ質問してみてください。 とても優しく、わかりやすい英語で、いろんな話をしてくれることでしょう。パソコンにも精通しているので、ぜひ質問してみてください。 とても優しく、わかりやすい英語で、いろんな話をしてくれることでしょう。

  • Ashtar Monhannad ニド先生  

シリア出身で、プロフェッショナルな歯科医で、現在大学院でも勉強をしています。 医学だけでなく、漫画やアニメに詳しく、著名な漫画家とも親しくしているとのことです。みんなが楽しめる話をたくさんしてくれますよ!

  • Delos Santos Jay Yvonne Camba イヴォンヌ先生

フィリピン出身で、教育大学を卒業後、自国やドバイでも小学校~中学校の教師をしていました。教員資格も持っている、プロの先生です。日本に来て間もないので、日本には興味津々。 とても親しみやすく、明るい性格なので、皆さんどんどん話しかけてみて下さいね!

※英語村でも絶賛配付中です!Take free(無料)ですので、ぜひお持ち帰りください!

  

Halloween Event 2019

I would like to start off with a big thank you to everyone who came to our event! It was a lot of fun, and the costumes were amazing!

イベントに来てくれたみなさん、本当にありがとう!

とても楽しかったし、仮装も素晴らしかったですよ!

During the week each student that attended will receive a bonus 25 coins, as our little thank you gift for being such hard workers on Sunday.

今週中は、レッスンに出席したどの生徒も25コインのボーナスをゲットできますよ!

みなさんが日曜日に頑張ったので、ちょっとした私たちからの贈りものです!

Personally, I found the mummy event to be the most fun (and who doesn’t like covering a teacher in toilet paper?).

個人的には、マミーゲームが一番楽しかったです。(トイレットペーパーで先生をぐるぐる巻きにするのが嫌いな子がいるでしょうか?笑)

Now we need to plan for even bigger and better next year!

さあ、これから私たちは来年に向けて、もっと大きくて素敵なイベントを計画しなければなりませんね!

  • The English Village Team

Halloween イベント 日程変更のお知らせ

10月14日(祝日)に予定していたハロウィンイベントなのですが、台風の影響を考慮して日程が下記のとおり変更となりました。変更にともない、申込の締め切りも10月17日(木)になりました。どうぞよろしくお願いいたします。

日時:10月20日(日曜日) 15時~17時
場所:徳島第一英語村
申込締切:10月17日(木曜日)

Halloween Event

もうすぐ10月!ハロウィンシーズンですね!!
英語村も、ちょっとハロウィン仕様に模様替えしました。

そして、今年もやります、ハロウィンパーティー!
昨年は、たくさんの子供たちが仮装して参加してくれて、とっても楽しいイベントになりました。今年ももちろんコスプレ大歓迎!先生たちも仮装しますから、遠慮なくどうぞ。みんなで楽しめるよう、いろんなゲームを企画中です。トリック・オア・トリートもありますよ!

イベントの詳細は下記のとおりです。
もちろん、英語村生じゃなくても参加OKです!
たくさんの方のお申込みをお待ちしております!

英語村ハロウィンパーティー
日時:2019年10月14日 15時~17時
   (受付開始14:30)
場所/申込先:徳島第一英語村(TEL:088-655-0303)
参加費:500円
申込締切:10月10日(木曜日)
*スペースの都合上、参加人数に制限がありますので、お早めにお申し込みください。

New semester – New Text Books

Hello parents and friends.

We are excited to start our new semester. As we finish our current series of text books (the Let’s go series), we will be beginning our new books Reading with Writing.

英語村でも新しい学期がスタートしました!レッツゴーシリーズをテキストとして使用していたクラスに関しては、新しいテキスト「Skills World Reading with Writing」シリーズでのレッスンがスタートしています。

These new text books are a brand new release that we are looking forward to teaching, with a more condensed format allowing us to expand further upon the ideas presented in the lessons.

このテキストは新しく出版されたシリーズで、より充実した内容となっていますので、さらにレッスンを広げていけると考えています。

Unlike our previous books, these everything is contained in a single text book: Lessons, homework and a student created image dictionary.

前のテキストとちがい、 「テキスト」「ホームワーク(ワークブック)」「ピクチャーディクショナリー」が 1冊に入っています。

The biggest change is with the audio files. Previously they were provided with the book on a CD, this time they are available at www.oup.com/elt/oxfordskillsworld .

ただ、今回のテキストにはCDが入っていません。テキストの音源は www.oup.com/elt/oxfordskillsworld にアクセスしていただければ聞けるようになっています。

If anyone would like, we are able to burn a CD for anyone have a problem with the website.

ウェブサイトで音源を聞けない等の場合は、こちらでCDを作成してお渡しすることもできますので、お申し出く ださい。

–        The Tokushima Daiichi English Village Team

Update about our Project Courses

Project Course Progress Report

Over the last three months, our art students have been busy making:

3か月にわたり、アートクラスの生徒たちが取り組んだ作品は:

Paintings 絵  Sculptures 浮彫彫刻 and mirror boxes ミラーボックス 

During the August counselling week, all the Art Project creations will be displayed in our rooms and corridors. We hope you can drop by to see everyone’s great work.

8月のカウンセリングウィークに、これらの作品を英語村にて展示いたします。

ぜひ、素晴らしい作品を鑑賞しに来てください。

In the Drama Project class, our students have been learning English storytelling skills. In recent weeks, they’ve been using the new language to create and perform amazing short plays of their own.

演劇クラスでは、英語でのストーリーテリングを学びました。最近は、英語を使って、自分たちで短い劇を作り、演じています。

In the Programming Project, students have made computer quizzes, to test one another on spelling, punctuation, spacing and capitalisation. We have also created original animations, with English speech recordings.

プログラミングコースでは、お互いにスペルや正確さなどをテストしあうコンピュータークイズを作りました。また、英語のセリフをつけてオリジナルのアニメーションも作りました。

It’s been an amazing year on the project courses, with many great, imaginative ideas that have helped us to practise English. Keep up the good work, everyone!

今年度のプロジェクトコースでは、多くの創造的なアイデアで、実際に英語を使って学ぶことができ、とてもよかったと思います。生徒たちは、みんなとてもがんばってくれました!

The next phase . . . 次のステップは…

In September, we are launching two new twelve-week project courses.

9月には2つの新しいプロジェクトコースが始まります。

Leslie sensei, our expert chef, has designed a Food Culture course. English Villagers will study different countries, and make meals or do craft activities from each.

レズリー先生はプロのシェフで、フードカルチャー(食品文化)のコースを担当します。このコースでは、いろいろな国について学び、それぞれの国の料理を作ったり、工芸品を作ったりします。

We plan to study the cultures of Italy, Mexico, the U.S.A, India, and one other (currently top secret!) place.

イタリア、メキシコ、アメリカ、インドと、あともうひとつの国(まだ秘密です!)について学ぶ予定です。

We will also launch an art course about Moving Images. Our Villagers will make flip books, zoetropes and other animation devices, before filming a presentation to display on a home-made projector.

動くアートを中心にしたアートコースも始まります。パラパラ漫画、ゾーエトロープなど、アニメーション装置を作って展示します。また、展示のためのプレゼンテーションを録画し、自分たちで作成したプロジェクターで映す予定です。

We think these projects will be lots of fun, and create great opportunities for practising English.

今度のコースも、とても楽しく、英語を使ってレッスンできるよう構成しています。

They will be followed at the end of the year by a special short course on realistic picture drawing.

年末にはスペシャルショートコースもあります。

Thanks for your hard work over our first year. We can’t wait to see what everyone creates next.

1年目のコースもみんなのがんばりのおかげで無事終了します。ありがとうございました。

今後も、みんながどんなものを作ってくれるのか、とても楽しみにしています。

–        The Tokushima Daiichi English Village Team

  徳島第一英語村

 *幾つもの縦のスリットがついた外の円筒と多くの絵が描かれた中の円筒を回転させることによって、絵が動いているように見せる装置。

お盆休み

暑い日が続いていますね。
「お盆過ぎれば秋の風」と言いますが、ほんとに涼しくなるのか、今のところ信じられない感じです(笑)

さて、お盆期間中、英語村は、下記の通りおやすみになります。
8月12日(月)~8月19日(月)
また、カウンセリングウィークが8月20日(火)~8月24日(土)となっておりますので、通常レッスンは8月27日(火)から始まります。

振替レッスンがある方はカウンセリングウィーク中(8月20日(火)~8月24日(土))に振替レッスンをおこないますので、いつものレッスンがある曜日と時間にきてください。

天気予報によると台風が接近中とか…。
お盆の間はお出かけの方も多いと思いますが、どうぞお気をつけて。

Sunday Brunch, July 28 (with recipes!) (英語・日本語)

7月28日(日)、2回目のサンデーブランチを開催しました!すっかり晴れて、いい天気というより暑すぎるくらいの日でしたが、たくさんの人が来てくれました。
高校生や中学生の生徒さんも手伝いにきてくれて、おかげで、とっても楽しい1日でした!参加してくださったみなさん、お手伝いしてくれたみなさん、本当にありがとうございました!

レズリー先生の料理もおいしかったです!個人的にはアランチーニ(ライスコロッケ)とブルーベリーマフィンがお気に入りです!食事のあとはみんなでいろいろなゲームをしました。かろうじて勝ったので、ペナルティのミックスドリンクを飲まずにすんで、心の底からホッとしました(笑)

また楽しいイベントを企画しますので、ぜひご参加くださいね。

下記にサンデーブランチで出た料理のレシピがありますから、がんばって作ってみてください!おいしいですよ!

What a day!  

Thank you so much to everyone who came along to our latest social event. We really enjoyed spending time with you all, eating great food and playing games in English.

Also, thanks to the students who helped us prepare and serve. We couldn’t have done it without you.

We’ll let you know soon about our next fun event.

And now, as promised, here are the recipes from Sunday. We hope you’ll try them for yourselves. Don’t eat too much!

Crêpes with fruit and cream (serves 8)


Ingredients
2.5 cups water
2 tsp butter
2.25 cups plain flour
0.5 cups full cream milk
2 egg yolks
1.5 tsp salt
1.5 tsp sugar
50 ml oil (vegetable is OK; sunflower is better)
1 tin fruit
300 ml whipped cream
Method
Blend the butter, water, flour, milk, egg yolks, salt, and sugar until smooth. Pour the mix into a bowl.
Put a 12-inch non-stick crêpe pan or skillet on a medium heat and grease it lightly, using a crumpled paper towel. Repeat after every three or four crêpes.


Bruchetta
Ingredients Serves 8
1 Unit Baguette
1 Unit Tomato
0.5 Unit Onion (Spanish preferably)
5 gram Salt
5 gram Pepper
20 ml Balsamic Vinegar
5 gram Basil
10 ml Olive Oil
Method
Fine dice tomato(de-seeded) and onion, season(salt, pepper and some dried basil) and mix. This is your topping mix.
Slice the baguette and lightly toast the slices.
Now for the sauce: Mix equal quantities of balsamic vinegar and olive oil, then add some dried basil to taste.
When you’re ready to serve, spoon the tomato and onion mix onto the bread and add a little sauce on top.


Arancini
Ingredients Serves 24
3 tbls butter
2 cloves garlic
1.5 cups rice
4.5 cups Vegetable Stock
0.7 cups grated parmesan
1 cups mixed cheese(pizza cheese)
1 tblsp lemon juice
1 teasp parsley
1.5 teasp salt
0.25 teasp black pepper
2 cups panko
2 units 2 eggs
150 g Assorted Mushrooms
400 ml Vegetable Oil
Method
Cook rice in vegetable stock, garlic salt and pepper. Cool in fridge. (note: you are making a risotto, so add the vegetable stock mixed with hot water, bit by bit and keep stiring in until the rice is cooked.)
Pan fry mushrooms in garlic, parsley, butter, salt and pepper (Add a bit of water – just enough to cover the base of the pan, and cook until the water has evaporated).
When all is cool enough to touch, mix the risotto and mushrooms together well.
Take enough rice to make a ball that fits in your palm, roll it into a ball and flatten enough to put some pizza cheese inside, wrap the risotto around and roll into a ball. Repeat for all your risotto.
Next in 3 different bowls put plain flour, whisked egg and panko crumb(Season the panko with salt, pepper and parsley).
Place your first risotto ball into the flour, cover evenly then into the egg mix, and finally into the panko mixture.
Repeat until all your arancinni is covered.
Now in a large pot, heat up your vegetable oil to 180c. Carefully put in your arancinni, moving around in the oil to cook evenly.
Drain and its ready to eat.
Note: Please be careful deepfrying!


Potato Salad
Ingredients serves 10
400 grams Potato
1 sprig Spring Onions
100 ml Mayonnaise
2 units Eggs
5 grams Salt
5 grams Pepper
20 grams Parsley
80 grams Cheese
50 grams Parmesan Cheese
to taste Seeded Mustard

Method
Cook potatoes the day before, skin on. Finely slice the spring onions, and semi-hard boil eggs.
Then roughly mash the eggs(after peeling 😛 ), mix through the potatoes, spring onions, add mayonnaise, seeded mustard and season. Keep adjusting the mayonnaise and seeded mustard until you like the taste.
Bacon and Cheese Muffins:
3 tbsp / 50g salted butter
2 garlic cloves , crushed
2 cups / 200g grated cheddar cheese (Note 1)
DRY INGREDIENTS
2 cups / 300g plain flour (all purpose flour)
1 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda / bi-carb soda (Note 2)
1/2 tsp salt
WET INGREDIENTS
1 egg (large, about 60g / 2 oz) , lightly whisked
1 cup milk (full or low fat)
1/4 cup / 60 g sour cream (or plain yoghurt)
1/3 cup / 85 ml vegetable oil (or any plain oils, not olive oil)
1/4 cup finely chopped fresh parsley (Note 3)
1 garlic clove , crushed
150g Bacon (Diced and pan fried).


Instructions
Preheat oven to 180C/350F (standard) or 160C/320F (fan).
Place butter and garlic in a microwave proof bowl and melt in 30 second bursts. Mix.
Brush a 12 hole standard muffin tin generously with butter, being sure to slather with some garlic. Reserve some butter to brush tops.
Whisk Dry ingredients in a bowl.
Whisk Wet ingredients in a separate bowl(pan fry the bacon beforehand).
Pour Wet into the Dry ingredients bowl. Mix 8 times. Add cheese, mix as few times as possible just to incorporate remaining bits of flour – no more than 7 big stirs (secret to soft muffs).
Divide between 11 holes in muffin in (I use an ice cream scooper). Batter should be thick and fill muffin tin to top (if in ball shape due to scooper, leave as is). See video.
Bake for 22 – 25 minutes or until the muffins are golden and crusty and spring back when touched in the centre.
Remove onto cooling rack, brush with remaining butter (microwave again if needed) and cool slightly before getting stuck into them!


Muffins
Ingredients Serves 16
0.5 Cup butter
1 Cup sugar
2 units egg
1 teasp vanilla
2.1 cups flour
2 teasp baking powder
1 teasp salt
0.5 cup milk
400 gram frozen mixed berries, thawed and strained
For the Streusel:
0.25 cup butter, softened
0.25 cup brown sugar
0.25 cup white sugar
0.33 cup flour


Method
Preheat the oven to 190. Line a 12-cup muffin pan with muffin liners.
In a stand mixer or with a hand beater, beat the butter and sugar until fluffy, about 3-5 minutes. Add the eggs, one at a time, beating to fully incorporate each one before adding the vanilla.
In a separate bowl, combine 2 cups of flour, the baking powder, and the salt. Add this in 3 stages to the egg mixture, beating until just moist. Add the milk to the batter and beat slowly until just combined.
In a small bowl, dust the berries with 1 tbsp of flour. Gently fold the berries into the batter.
Spoon into a muffin tray, sprinkle the streusel ontop and bake at 190c for 20-25 minutes.

Cafe Week – Spring 2019 (英語・日本語)

Cafe Week – Spring 2019 was a huge success with ten individual cafes hosted over a five day period. We served three different types of cocktails (Shirley Temple, Roy Rogers, and California Sunrise), three different sandwiches (egg salad, ham and cheese, and peanut butter and jelly) and a wide selection of amazing desserts. Friends and family came to the English Village cafe space to sample the many tasty dishes our students had prepared.

5日間にわたり開催された「Cafe Week – Spring 2019」は、おかげさまで大成功に終わりました。カフェは全部で10店舗。メニューは、カクテル3種類(シャーリーテンプル、ロイロジャーズ、カリフォルニアサンライズ)、サンドウィッチ3種類(エッグサラダ、ハム&チーズ、ピーナッツバター&ジェリー)と、超おいしいデザートいろいろ。生徒たちが作ったおいしい料理を食べに、友達や家族の方が英語村のカフェに来てくれました。

Even if you missed Cafe Week this time around, we posted our chocolate chip cookie recipe online so you can get a taste of English Village Cafe Week at home. Bon Appétit!

今回カフェでお出ししたチョコレートチップクッキーのレシピをオンラインで公開しています。カフェウィークに来られなかったみなさんも、英語村カフェの味を作ってみてはいかがでしょう? Bon Appétit!